Gotlandssallad
Mat & Dryck | Recept

Gotlandssallad

Sallad med stekta päron, ädelost och valnötter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-10

4 päron
2 paket kokta gröna linser (à 380 gr)
200 gram mjuk getost/ädelost
2 dl grovhackade valnötter
1 påse babyspenat à 65 gr
olivolja
svartpeppar (nymalen)

1. Klyfta och stek päronen i smör och lite salt tills de fått fin färg.
2. Skölj de kokta gröna linserna i kallt vatten, lägg dem i pannan så att de blir lite ljumma.
3. Ta av pannan från värmen.
4. Smula över getost/ädelost och strö över valnötterna.
5. Toppa med babyspenaten, olivolja och nymalen svartpeppar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-10
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas