Granatäppel-posset
Mat & Dryck
Foto: Lennart Weibull

Granatäppel-posset

Kyl Granatäppel-posset i minst 3 timmar innan du serverar. Toppa med extra granatäppelkärnor och rostade pistaschnötter innan servering.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-20

6 portioner

1,8 dl nypressad granatäppeljuice
(ca 2 granatäpplen) + extra kärnor till servering
6 dl vispgrädde
130 g strösocker
1/2 citron, pressad juice
Servering: rostade pistaschnötter

1. Häll grädde och socker i en kastrull och ge det ett uppkok.
2. Tillsätt granatäppeljuice och citronjuice, rör om ordentligt och häll i portionsformar. Kyl minst 3 timmar.
3. Servera med lite extra granatäppelkärnor och rostade pistaschnötter.

 

Recept: Olle T Cellton
Foto: Lennart Weibull

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-20
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 2 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.