Grapesallad med kardemummadipp
Mat & Dryck
Foto: Linda Prieditis

Grapesallad med kardemummadipp

Få saker är så fräscht som grapefrukt och mynta ihop, speciellt riktigt varma dagar. Den kryddiga kardemumman i dippen blir pricken över i:et.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04

Byt ut mot apelsin eller annan söt citrusfrukt om du tycker att grapefrukt är besk.

2 grapefrukt
1 msk flytande honung
1 kruka färsk mynta

2 dl grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 tsk torkad kardemumma

1. Skär bort skalet från grapefrukterna och skär ut filéerna och lägg i en fin skål.
2. Ringla honung över och blanda med myntabladen.
3. Blanda yoghurten med honung och kardemumma. Servera vid sidan av, så får var och en hälla över så mycket de vill.

Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas