Grillade paprikafyllda kycklinglår med romansallad, dijon- och dragondressing och rostade tomater
Mat & Dryck

Grillade paprikafyllda kycklinglår med romansallad, dijon- och dragondressing och rostade tomater

En lite pysslig men läcker kycklingrätt serverad till sallad.

Publicerad 2008-04-01

2 portioner

Rostade tomater
2 tomater
1 tsk malet fänkålsfrö
1/2 tsk strösocker
salt
svartpeppar från kvarn

Dela tomaterna på mitten, strö på kryddorna och baka i ugn på 90 grader i tre timmar. De ska se ut lite som russin utanpå. Tomatsmaken blir mer koncentrerad. Dela tomathalvorna i fyra delar.

Dijon- och dragondressing:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk färsk dragon, finskuren
salt

Blanda alla ingredienserna till dressingen och låt den stå och dra i minst en timme.

Paprikafyllda kycklinglår
2 kycklinglår, urbenade helst med skinnet kvar
salt
vitpeppar från kvarn
1 röd grillad paprika, finns på burk
plastfilm
aluminiumfolie

1. Salta och peppra kycklinglåren och bred ut dem med skinnsidan nedåt. Skär paprikan i 2 cm breda remsor. Lägg ett par bitar paprika mitt på kycklingen och vik ihop.
2. Torka av diskbänken med lätt fuktat papper, bred ut plastfolien så att den ”fastnar” på bänken. Rulla in kycklingen i plast så att det blir en fast ”korv” med paprika inuti. Slå in plastkorven i aluminiumfolie och avsluta med att vrida om ändarna som en smällkaramell. Klipp av ändarna om de blir lite för långa.
3. Lägg kycklingrullen i en kastrull med rikligt med vatten och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt sedan rullen svalna ordentligt innan du tar bort plast och aluminiumfolie. De avsvalnade rullarna går bra att göra i god tid och kan förvaras några dagar i kylskåp.
4. När det är dags för servering skärs kycklingrullen i tjocka skivor och läggs på grillen i någon minut på var sida. Rullarna går också bra att steka, gärna i grillpanna.
Det kanske verkar konstigt att koka köttet i plastfolie men med aluminiumfolie utanpå går det utmärkt.

Romansallad och parmesan till serveringen
1 huvud romansallad
100 g parmesanost
1 schalottenlök
1 msk dragon

1. Dela romansalladen på längden och lägg den i kallt vatten en stund. Hacka schalottenlök och dragon fint. Tag upp salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Lägg salladen på två tallrikar och lägg kycklingen och de rostade tomaterna ovanpå. Riv parmesanost och strö på ost, schalottenlök och dragon. Droppa dijondressingen överst.

Recept: Mathias Pilblad
Text: Malin Ottosson
Bild: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.