Pippi på våren
Recept

Pippi på våren

Vi bad före detta landslagskocken och kycklingspecialisten Mathias Pilblad att laga några favoriter till Veteranens läsare. Här är fem kycklingvarianter som bland annat får smak av kummin, färsk dragon och grillad paprika.

Publicerad 2008-03-25

När Mathias Pilblad tävlade i kocklandslaget i mitten av 1990-talet blev han frontfigur för landslagets samarbete med ett svenskt kycklingföretag. Mathias lagade kyckling i reklamfilmer i tv och tipsade om hur man kan laga kyckling som festmat till fredagsmiddag. Han gjorde till och med en populär kokbok i ämnet.
Idag driver Mathias tillsammans med två kompanjoner restaurangerna Bockholmen, Djurgårdsbrunn och Dalarö Skans i Stockholm och även om han beskriver sin mat som ”svensk medelhavsmat” så går det fortfarande nästan inte en dag utan att någon påminner honom om tiden som kycklingspecialist.
Han tar emot oss en solig förmiddag på Djurgårdsbrunn i Stockholm. Utanför glasverandan promenerar människor i den vackra miljön längs Djurgårdsbrunnskanalen.
Även om Mathias Pilblad inte tävlar i matlagning längre så är det ingen tvekan om att han fortfarande är bra på att laga kyckling. I de olika recepten använder han olika delar av kycklingen och kombinerar med smakrika grönsaker, fräscha primörer och goda tillbehör. Vi har provlagat och kan konstatera att det smakar riktigt gott även för oss som inte lagar på landslagsnivå.

Text Malin Ottosson
Recept och idéer Mathias Pilblad

 

Mathias Pihlblad bjuder på fem våriga kycklingvarianter

Mathias Pilblad

tävlade i juniorkocklandslaget 1995-1996. Var bland annat med och vann junior-OS i Berlin 1996.
1997-2001 var han med i kocklandslaget som blev olympiska mästare i Erfurt 2000.
Har gjort kokboken Mathias Pilblads kyckling på fredag (Prisma) 2002.
Numera har Mathias slutat tävla och driver istället bland annat restaurangerna Bockholmen, Djurgårdsbrunn och Dalarö Skans.
Läs mer på www.bockholmen.com

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas