Mat & Dryck

Grönsaksomelett med squash och småkorvar

Låt potatisen ta plats tillsammans med squash i en omelett med smak av senap och dragon och servera med läckra korvar.

Publicerad 2008-03-11

omelett_200a4 portioner eller del av en brunchbuffé

1 gul lök
olja att steka i
½-1 squash (ca 300 gram)
5 medelstora kokta potatisar
1 dl riven ost
5 ägg
1 msk dijonsenap
bladpersilja
1 msk torkad dragon
salt
olja att steka i
små korvar med högt köttinnehåll, till exempel Nürnbergerkorvar

1. Hacka löken och fräs den i olja på svag värme så att den mjuknar. Dela squashen i små bitar och stek dem också i någon minut i oljan.
2. Skala och skiva potatisen och lägg ned den också i stekpannan. Strö över riven ost och drag bort från värmen.
3. Knäck äggen i en bunke och rör ned senap, persilja, dragon och salt. Slå äggröran över grönsakerna och rör om lite så att äggröran blandas ned.
4. Stek omeletten på medelvärme i cirka 5-10 minuter tills den nästan stelnat helt men fortfarande är krämig på ovansidan. Låt omeletten stå i några minuter innan den skärs upp i portionsbitar.
5. Stek under tiden korvarna och servera dem tillsammans med omeletten varm eller ljummen.
Grönsaksomelett smakar också gott som kallt tillbehör till en buffé.

Recept: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.