Recept | Recept

Grön Tapenade

Röran passar bra på bröd, till en sallad eller som tillbehör till kött eller fisk

Publicerad 2008-01-14

tapenade1COLOURB2 portioner
Tid: 10 minuter

3 dl gröna ärtor
½ citron, saften av
1 vitlöksklyfta
några kvistar färsk mynta
1/3 chilifrukt
2 msk olivolja
salt
peppar

1. Skär vitlöken och chilifrukten i mindre bitar.
2. Repa myntabladen från stjälkarna och blanda dem med vitlök, chili, ärtor och citronsaft.
3. Mixa alltsammans och tillsätt olivolja för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas