Gröna spenat-våfflor med hjortron-crème fraîche och lax
Mat & Dryck
Foto Thomas carlgren

Gröna spenat-våfflor med hjortron-crème fraîche och lax

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-03-15

Våfflor 4-6 lagg
50 gram hackad spenat
50 gram smält smör
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
3 dl gräddfil

Hjortron-crème frâîche
2 dl crème fraîche
0,5 dl fast hjortronsylt
riven färsk pepparrot efter tycke och smak
1 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Till servering
1 rejäl bit varmrökt lax per våffla
en dillkvist

1. Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna.
2. Tina spenaten, pressa ur vätskan och ställ åt sidan ett tag.
3. Blanda alla torra ingredienser: mjöl, bakpulver och salt, i en skål.
4. Vispa i gräddfil och ägg och blanda ner de torra ingredienserna till en slät smet.
5. Blanda spenaten med det smälta smöret och mixa slätt, blanda ner den gröna mixen i den släta smeten.
6. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör.
7. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna (gröna).
8. Blanda under tiden alla ingredienser till crème fraichen.
9. Servera våfflorna med lax, hjortron-crème frâiche och dill.

Recept Anette Rosvall
Foto Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-03-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.