Grönsaker med dipp i väntan på glöden
Mat & Dryck
Recept grönsaksdipp enkelt före maten Foto Björn Tesch

Grönsaker med dipp i väntan på glöden

Inget gör en så hungrig som doften från en grill. Men det tar ett tag innan det grillade blir klart. Stilla den värsta hungern med grönsaker och dipp före maten.

Publicerad 2008-05-16

1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad slätbladig persilja
1 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1 nypa salt
blandade »plockvänliga« grönsaker t ex morot, gurka, paprika, rädisa.

1. Blanda ingredienserna till dippröran. Låt den gärna stå en stund så att smakerna »gifter sig«.
2. Skala och skölj grönsakerna och skär dem i plockvänliga bitar.
3. Servera i väntan på att grillmaten blir färdig. Såsen passar också bra till grillat.

 

Recept Malin Ottosson

Foto Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas