Havrescones
Mat & Dryck

Havrescones

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-25

Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson

6-8 stycken

100 g smör
4 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
3 dl gräddfil

1. Skär det kylskåpskalla smöret i mindre bitar, lägg i en bunke.
2. Häll i havregrynen, mjölet, bakpulvret och saltet. Smula sönder smöret med de torra ingredienserna, använd fingrarna.
3. Rör ner gräddfilen. Det blir en ganska kladdig deg. Forma till ojämna bollar och lägg på bakplåtspapper på plåt. Tryck till ”bollarna” en aning.
4. Grädda i ugn, 225 grader i 20-25 min.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas