Mat & Dryck | Recept

Hirams svartvinbärssylt

Matskribenten Märit Huldt, alias Hiram, lever inte längre men hennes recept på svartvinbärssylt är suveränt och kommer att leva för evigt. Receptet är så enkelt att man kan lära sig det utantill.

Publicerad 2008-01-15

svartvinbarsstltCirka 4 burkar

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

1. Koka bär och vatten i en kvart.
2. Tillsätt sockret och rör till det smält.
3. Skumma noga och häll i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas