Kinesisk apelsinkyckling
Mat & Dryck | Recept

Kinesisk apelsinkyckling

God asiatisk kyckling som garneras med salladslök och sesamfrön och som serveras med ris.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-12

4 portioner

600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad
ca 3 cm riven färsk ingefära
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl japansk soja

Sås
saft från 2–3 apelsiner eller 2 dl apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
finrivet skal från 1 apelsin
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor

Garnering
strimlad salladslök
rostade sesamfrön

1 Blanda ingredienserna till marinaden.
2 Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera minst 10 minuter.
3 Vispa ihop såsen under tiden.
4 Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den får lite färg.
5 Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.
6 Garnera med salladslök och sesamfrön.
7 Servera med ris.

 

Recept Zeina Mourtada
Foto Ulrika Ekblom

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas