Kycklingköttbullar i krämig dragonsås
Mat & Dryck

Kycklingköttbullar i krämig dragonsås

Goda kycklingköttbullar i krämig dragonsås som serveras med kokt ris. Smaklig måltid!

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-24

4 portioner

1 gul lök
1 citron
600 g kycklingfärs
salt och peppar
1 msk smör
1 msk torkad dragon
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt

Till servering
färsk babyspenat
kokt ris

1. Finhacka löken och finriv citronskal. Blanda med kycklingfärsen. Salta och peppra.
4. Rulla åtta runda bollar av färsen. Stek dem gyllenbruna i smör.
5. Tillsätt dragon, grädde och yoghurt i pannan och låt koka tillsammans med bullarna cirka 10 minuter.
6. Salta och peppra, smaka av.
7. Tillsätt babyspenat och servera med kokt ris.

Recept Simon Sköld
Foto Ulrika Pousette

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas