Kycklingsallad med rökt fläsk, brödkrutonger och pepparrotskräm
Mat & Dryck

Kycklingsallad med rökt fläsk, brödkrutonger och pepparrotskräm

En riktigt god sallad hör sommaren till. Här en sallad med marinerad kycklinglårfilé, rökt fläsk, brödkrutonger. Servera med pepparrotskräm.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-07-28

Recept av Anna Ranung
Foto Per Ranung

 

2 pers

250g kycklinglårfilé marinerad
i citron och rosépeppar
1 msk citronjuice
2 tsk rosépeppar
2 skivor rökt fläsk
1 skiva danskt rågbröd
1/2 röd paprika
6 cocktailtomater
1/2 blekselleristjälk
ca 75g färdigskuren blandsallad (påse)
olivolja
vinäger

1. Pressa saften ur citronen. Krossa rosépeppar och blanda till marinad.
2. Skär lårfilén i mindre bitar och häll över marinaden. Låt stå minst två timmar eller över natten.
3. Skär fläsk och rågbröd i tärningar. Lägg tillsammans i ugnsform och rosta i ugn 5-8 min 225 grader.
4. Häll av marinaden från kycklingen, men spar den. Bryn den avrunna kycklingen i lite olivolja hastigt, för att ge kycklingen lite färg. Salta och baka den sedan färdig i ugnen i den sparade marinaden, ca 20 min i 175 grader.
5. Skär paprikan och sellerin i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Häll den färdigskurna salladen och resten av grönsakerna i en stor skål eller fat. Häll över lite olivolja och vinäger, salta och peppra, blanda.
6. Blanda ner rostade krutonger och fläsk och till sist kycklingen. Servera med pepparrotskräm.

Pepparrotskräm
1 msk grovt riven färsk pepparrot
3 msk crème fraiche
3 msk färskost
salt
svartpeppar
Rör ihop färskost, crème fraiche och pepparrot. Salta och peppra.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-07-28
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 5 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.