Lammfärslimpa med rosmarin och gräddkokt rödkål
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Lammfärslimpa med rosmarin och gräddkokt rödkål

Redig husmanskost som serveras med lingon och potatis.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05

4 pers
500-600 gram lammfärs
1 msk dijonsenap
2 tsk rosmarin
1 gul lök
1 ägg
1 dl grädde
salt, vitpeppar

1. Hacka löken fint. Blanda färsen med övriga ingredienser, forma till en limpa.
2. Lägg limpan i smörad ugnsform och grädda i 175 grader i ca 40 min.

400-500 gram rödkål
2 msk smör
2 dl grädde
1 buljongtärning
1-2 msk ljus sirap
1 dl vatten
salt, peppar
maizena

1. Strimla rödkålen grovt.
2. Bryn kålen i 1 msk smör
i en stekpanna.
3. Smält 1 msk smör i en kastrull och häll på grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda någon minut.
4. Rör ner sirap, salt och peppar, smaka av. Red eventuellt såsen med lite maizena.
5. Häll såsen över rödkålen och låt sjuda någon minut.
6. Servera lammfärslimpan med rödkålen, kokt potatis, lingon och en härlig grönsallad.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.