Lammrostbiff med getostgratinerad sötpotatis
Mat & Dryck
Foto: Karin Wimark

Lammrostbiff med getostgratinerad sötpotatis

Den lilla, mjälla lammrostbiffen är lika god varm som kall.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

Numera kan man köpa mindre styckdetaljer av lamm i de flesta butiker. Lammrostbiff finns ofta i perfekt portionsstorlek om cirka 150 gram.

4 st lammrostbiffar (cirka 600 g totalt)
50 g smör
salt och peppar

4 sötpotatisar
2 msk olja
salt och peppar
100 g getost
1 kruka krasse

1. Ta ut köttet ur kylen i god tid, så att det blir rumstempererat.
2. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet och bryn det i smör.
4. Låt det sedan steka klart i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader (cirka 15 minuter), ta ut och låt svalna.
5. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Dela sötpotatisarna på mitten och lägg dem med snittytan nedåt i en smord form. Ringla olja över, salta och peppra.
6. Låt dem baka tills de är helt mjuka, cirka 20 min. Ta ut potatisen, vänd på dem och mosa inkråmet med en gaffel.
7. Smula över getosten och ställ in formen i ugnen igen tills osten är gyllenbrun.
8. Skiva upp köttet och servera direkt med sötpotatis och nyklippt krasse.

Recept: Anna Henning Moberg

Foto: Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas