Mat & Dryck | Recept

Lemon curd på burk

Sätt ett vackert snöre runt burkarna och ge bort som gåva.

Publicerad 2008-11-27

Lemon-curd2 SMÅ BURKAR

3 citroner, finrivet skal och saft
1 apelsin, finrivet skal
3 ägg
3 dl socker
125 g smör

1. Tvätta citrusfrukterna noga med vatten. Finriv det yttersta skalet på två av citronerna och på apelsinen. Blanda skalet med citronsaft från alla tre citronerna och lägg i en kastrull.
2. Tillsätt ägg och socker. Koka upp försiktigt och sjud till en kräm under omrörning. När krämen blivit lagom tjock tas kastrullen från värmen och smöret rörs i till en jämn smet.
3. Fördela lemon curden i fina burkar. Låt svalna och kyl i kylskåp.
Slå ett vackert snöre runt burkarna och ge bort som julgåva.
Curden klarar sig i tre veckor i kylskåp.

Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas