Lingondricka
Mat & Dryck
Foto Lina Eriksson

Lingondricka

Byt ut hälften av lingonen mot rabarber för en spännande smakkombination på lingondrickan.

Publicerad 2009-08-25

Ger cirka 1 liter

600 g lingon (ca 1 liter)
6 dl vatten
200–250 g strösocker (ca 2–3 dl)

1. Koka lingon och vatten i en gryta i 10 minuter.
2. Skumma efter hand.
3. Mosa bären mot grytans kant. Täck grytan och låt vila i minst 3 timmar, gärna över natten.
4. Låt självrinna i silduk eller kökshandduk i 30 minuter.
5. Rör i den mindre mängden socker tills det löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt extra socker tills drickan känns lagom söt.
6. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förslut.

Tips
Tillsätt en kanelstång som smaksättare när drickan ska vila.

Recept Malin Landqvist
Foto Lina Eriksson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas