Ljummen sallad med brie och persika
Mat & Dryck | Grönt
Foto Ulrika Pousette

Ljummen sallad med brie och persika

En fräsch sallad passar både till lunch och middag. Här en variant med grönt, frukt, nötter och brieost.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-25

4 portioner

Sallad
bulgur för 4 personer
80 g färsk babyspenat
100 g sockerärter
6–8 rädisor
4 persikor
200 g brieost
70 g pekannötter
1 tsk honung
flingsalt

Dressing
1 msk honung
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja

1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
2. Skölj grönsaker och frukt. Skiva sockerärterna och rädisorna. Klyfta persikorna och skär upp brieosten.
3. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna tills de fått lite mer färg. Det tar bara ett par minuter. Häll över honung mot slutet, och dra pannan åt sidan. Se upp så att nötterna inte blir brända. Det kan gå snabbt när du tillsätter honungen.
4. Värm honungen till dressingen några sekunder i mikron, eller någon minut i en liten kastrull. Tillsätt sedan balsamvinäger och olja i honungen och rör runt.
5. Lägg upp alltihop på ett fat och ringla dressingen över. Toppa gärna med lite flingsalt.

Recept: Sara Ask och Lisa Bjärbo

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-25
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 3 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.