Macka med krabbsallad
Mat & Dryck
recept, krabbsallad, macka med krabbsallad, krabba Foto Björn Tesch

Macka med krabbsallad

Med en krämig krabbsallad förvandlas smörgåsen till fest.

Publicerad 2008-10-05

2 mackor

Sallad
1 krabba (cirka 100 g kött)
2 msk majonnäs
1/2 dl gräddfil
1/3 vitlöksklyfta
sockerärtor
1 msk hackad salladslök
3 tsk röd rom
salt och peppar

Till serveringen
2 rejäla brödskivor
bordsmargarin

1. Rensa krabban och hacka köttet.
2. Blanda majonnäs, gräddfil och krabbkött. Pressa i vitlök.
3. Skär sockerärtor och salladslök i små bitar. Blanda ärtor, salladslök och rom i krabbsalladen. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred lite margarin på brödet. Klicka på krabbsallad och servera med en sallad.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.