Makrill med matvetesallad
Mat & Dryck
Foto: Björn Tesch

Makrill med matvetesallad

Makrillen smakar extra gott tillsammans med denna sallad som är gjord på matvete, fetaost,gräslök,riven morot och citronsaft.

Publicerad 2008-06-12

2 portioner

2 portioner kokt matvete
1 dl fetaost i tärningar
1/2 dl hackad gräslök
1 riven morot
2 msk citronsaft
70 g små spenatblad
150 g rökt makrill, 1 filé
ev 2 msk matyoghurt eller majonnäs

1. Blanda matvete gärna ljummet, med fetaost, gräslök, riven morot och citronsaft.
2. Blanda i spenatbladen precis före servering och bryt bitar av fisken och lägg ovanpå salladen.
3. Servera eventuellt med lite matyogurt eller en klick majonnäs.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.