Mandeltorsk
Mat & Dryck | Recept
Foto Karin Wimark

Mandeltorsk

De tjocka, mjälla torskryggsbitarna är dyra, men det räcker med 100 gram per person för en härlig måltid. Förstärk frasigheten med panko, det asiatiska ströbrödet som numera finns i vanliga livsmedelsbutiker.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

200 g torskrygg
salt och peppar
1/2 citron, saften av
25 g smör, rumsvarmt
1 msk panko
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i två bitar och lägg dem i en smord form. Krydda med salt och peppar och pressa över citronen.
2. Blanda smör, panko och mandel och fördela över fiskbitarna.
3. Baka fisken i ugn i cirka 10 minuter eller tills innertemperaturen nått 56 grader.
4, Servera med kokt potatis, citronklyftor och en god sallad.

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas