Matig våffla med påsk-topping
Mat & Dryck
Foto Karin Wimark

Matig våffla med påsk-topping

Frasiga våffelhjärtan är lika goda med salta tillbehör som med söta. Vi gjorde belgiska våfflor som är lite tjockare, men vanliga går lika bra.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

3 våfflor (gör på färdig smet eller blanda själv)
2 dl crème fraiche
100 g räkor med skal
100 g gravad lax
100 g forellrom
dill, rödlök, gräslök och citron till garnering

1. Grädda våfflorna ordentligt så de är vackert gyllenbruna. Bryt isär dem och fördela på ett fat.
2. Vispa upp crème fraichen tills den är fast och går att forma med en sked.
3. Skala räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
4. Toppa varje våffelhjärta med en matsked crème fraiche, räkor, lax eller rom och avsluta med lök och örter.
5. Dra över några drag med pepparkvarnen och servera med citronklyftor.

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas