Mat & Dryck | Recept

Mats äppelchutney

Gott till stekt kött, kyckling och paté. Prova också till falukorv.

Publicerad 2008-01-15

marmeladCirka 3 burkar

1 kg syrliga äpplen
1 gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl äppelcidervinäger
4 dl socker (gärna 3 dl + 1 dl farinsocker)
1 pkt russin (250 g)
1 tsk salt
1 msk senapsfrö
1 krm cayennepeppar
1 bit färsk ingefära, stor som en vindruva
(eller 1 tsk torkad)

1. Skala äpplena och löken och skär dem i bitar.
2. Koka alla ingredienser i en gryta i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar och sätt på locket.
Låt gärna burken stå i minst en vecka så att smakerna »gifter sig« med varandra.
Förvara chutneyn mörkt och svalt.

Text: Malin Ottosson
Foto: Colourbox

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.