Mat & Dryck

Moccapannacotta med karamelltopp

En len och söt avslutning på en festlig middag. Servera i små glas så blir det inte för mäktigt.

Publicerad 2009-02-18

Den lenapannacottan går utmärkt att förbereda flera dagar innan. Dock är det trevligast att hälla över karamellen precis innan glasen ställs ut så att pannacottan inte missfärgas.

Ingredienser:
1 gelantinblad
6 dl vispgrädde
2 msk råsocker
4 tsk snabbkaffe
1 vaniljstång

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinet.
2. Koka upp vispgrädde, råsocker, kaffepulvret och vaniljstången i en kastrull. Rör om och tag av kastrullen.
3. Ta upp gelantinbladet ur vattnet och smält det i gräddblandningen under omkörning.
4. Häll upp i små glas och låt stå minst fyra timmar i kylen.

Karamelltopp
2 dl socker
2 msk citronsaft
4 msk vatten

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda till en ljus brun karamell. Häll över i en kanna och låt svalna. Vid servering; häll karamellsåsen på pannacottan i ett tunt lager.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.