Moules
Mat & Dryck
Foto Charlotte Gawell

Moules

Musslor innehåller omega­ 3, jod, järn och kalcium och är verkligen superbra mat som borde vara ett vanligt inslag i vardagen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28

Ät helst musslor en gång i veckan.

4 PORTIONER

1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 knippe persilja
1 msk äppelcidervinäger
1 nypa havssalt
4 dl vatten

1. Tvätta musslorna och plocka bort de som är skadade. Om någon mussla är öppen knackar du den försiktigt mot diskbänken. Släng om den inte stänger sig.
2. Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan i en stor kastrull.
3. Klipp ner persiljan och häll i vinäger och lite salt.
4. Häll i vattnet och koka upp.
5. Tillsätt musslorna och lägg på ett lock. Koka i 4–5 minuter och rör om bland musslorna några gånger under tiden.
6. Musslorna är färdiga när de har öppnat sig. Släng musslor som inte öppnat sig.
Ät musslorna som de är eller servera med till exempel sötpotatisstrips.

Nyttigaste vinägern är ofiltrerad äppelcidervinäger. Hittas i bra hälsokostaffärer eller på nätet.

Recept Cecilia Nisbet Nilsson
Foto Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-28
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 4 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.