Mustig köttgryta med senap
Mat & Dryck
Foto: David Loftus

Mustig köttgryta med senap

Koka tills köttet är så mört att det smälter i munnen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-17

Långkok, 6 portioner

900 g benfri framlägg av nötkött (be att få benet separat)
500 g morötter
2 gula lökar
1 1/4 dl worcestersås
2 rågade tsk grov dijonsenap

1. Värm ugnen till 160 grader. Ställ en rymlig och låg gryta på hög värme och en stor stekpanna på hög värme på varsin platta.
2. Skär köttet i 5 cm stora bitar och vänd runt dem i svartpeppar och havssalt.
3. Stek köttet i den heta och torra stekpannan tillsammans med benet i 8 minuter.
4. Skölj och ansa morötterna. Skär dem i 5 cm stora bitar och lägg dem i grytan tillsammans med 1 matsked olivolja.
5. Skala lökarna, skär dem i klyftor, bryt isär dem efter löklagren och fräs dem i grytan under omrörning.
6. När köttbitarna fått fin färg, lägg dem i grytan och rör ner worcestersås och senap. Täck med 8 dl kokande vatten.
7. Lägg på locket och tillaga grytan i ugnen i 4 timmar eller tills köttet är så mört att det smälter i munnen.
8. Späd skyn med en skvätt vatten om det behövs.
9. Smaka av med salt och peppar och servera.

Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-17
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas