Ostsoppa
Mat & Dryck
Foto: Anna Skoog

Ostsoppa

Ostsoppa med örtolja och frasiga smördegspiroger

Publicerad 2009-03-08

4–6 portioner

1 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
8 dl västerbottensost
1 tsk torkad timjan

Garnering
1 burk kronärtskockshjärtan
(200 g)
1 burk inlagda tomater
2 msk olivolja

1. Skär kronärtskockshjärtan i fyra delar och strimla de inlagda tomaterna och pensla med olivolja.
2. Koka upp vatten och buljong. Rör i västerbottens-ost, tillsätt vin, grädde och timjan. Värm soppan, men koka inte.

Smaksätt med salt och peppar. Håll soppan varm på svag värme.
3. Bryn grönsakerna i stekpanna. Vid servering, häll upp soppan och lägg i de brynta grönsakerna, ringla över örtolja och servera gärna frasiga smördegspiroger till.

ÖRTOLJA
1 dl färsk basilika
1 dl färsk timjan
1 dl olivolja

Mixa örter med olivolja till en tjock örtolja. Droppa på ostsoppan innan servering.

Recept: Marie Askaner
Foto: Anna Skoog

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas