Mat & Dryck | Recept

Päronmarmelad med rosmarin

En marmeladen passar utmärkt till smakrika ostar.

Publicerad 2008-01-15

paronCOLOURBCirka 3 burkar
(använd gärna fler små fina burkar som blir presenter)

1 kg fasta päron
2 dl strösocker
3 dl syltsocker
3 rejäla kvistar färsk rosmarin

1. Skala päronen och skär dem i bitar.
2. Koka tillsammans med strösockret tills päronen blivit mjuka, cirka 10 minuter.
3. Tillsätt syltsocker och rosmarin och koka i ytterligare 5 minuter.
4. Häll i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas