Pasha med svenska bär
Mat & Dryck
Foto: Björn Tesch

Pasha med svenska bär

Färska bär ger smak åt denna efterrätt som vann Arlas Guldko 2011.

Publicerad 2009-03-13

Detta är ett av recepten som gjorde SVPH till vinnare av Arlas Guldko 2011. Ursprungsreceptet var för 100 personer, men vi har gjort om det för vanliga hushåll.

2-4 port

25 g skalad mandel
1/2 gelatinblad
25 g smör
3 msk strösocker
1 äggula
1/2 citron, skalet
1/2 tsk vaniljsocker
120 g kesella
1/2 dl vispgrädde
100 g färska bär

1. Mal mandeln.
2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
3. Vispa smör och socker poröst och rör ned mandel, äggula, rivet citronskal, vaniljsocker och kesella i smeten. Vispa grädden och rör ner den i smeten.
4. Lyft gelatinbladet ut vattnet och smält det på svag värme. Rör ned gelatinet i smeten och rör om noga.
5. Häll upp i 2-4 serveringsformar, gärna genomskinliga och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
6. Servera med färska bär.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.