Pavlova med citron och bär
Mat & Dryck
Foto: Hélen Pe

Pavlova med citron och bär

Använd receptet som grund och gör din egen variant. Byt till exempel lemon curd mot vaniljkräm eller chokladkräm och bären mot frukt

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29

30 BITAR

MARÄNG
8 äggvitor
4 dl strösocker
3 dl rostad kokos
2 tsk majsstärkelse

TOPPING
4 dl lemon curd
5 dl grädde
1 kg färska bär, t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar

1: Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.

2: Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.

3: Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.

4: Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt 
in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.

5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.

Recept: Frida Skattberg
Foto: Hélen Pe

ur boken Baka i långpanna (Bonnier Fakta)

Tidningen Senioren
Publicerad 2015-05-29
senioren-nr-4
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 4 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.