Persikosalsa
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Persikosalsa

Persikornas sötma får stångas med koriander, chili, selleri och ingefära i denna härliga salsa.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-06-23

2 persikor
1 kruka koriander
3 salladslökar
1 stånd stjälkselleri
8-10 körsbärstomater
en halv röd chili
1 cm färsk ingefära
0,5 dl olivolja
1 lime
salt, svartpeppar

  1. Dela tomaterna i halvor.
  2. Hacka resten av ingredi- enserna (utom ingefära) i mindre bitar.
  3. Skrapa av skalet med en sked, riv ingefäran och blanda med juice från lime och olja, salta och peppra.
  4. Blanda salsan och häll över dressingen.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-06-23
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.