Mat & Dryck

Picknick i det gröna

Att duka upp en picknick utomhus gör människan glad. Ljuset lyfter humöret och en vacker miljö sätter extra krydda på matsäcksmaten. Vi packar ned smörgåsar, en matig kycklingsallad, sommarbär och lyxigt fikabröd och går ut och sätter oss och njuter på filten.

Publicerad 2008-06-02

Checklista inför picknicken

Filt att sitta på
Duk och servetter
Tallrikar, bestick och glas
Flasköppnare
Vatten och andra valfria drycker (kaffe, saft, vin eller öl)
Mat, gärna i kylväska

Kul att veta
Ordet picknick kommer från det franska ordet pique-nique som började användas i Frankrike på 1600-talet. Verbet ”piquer” betyder ungefär ”plocka” och ”nique” betyder ”något av mindre betydelse”. I Sverige har lunch i det gröna hetat picknick sedan 1800-talet.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.