Mat & Dryck

Plommonchutney med chili och rostade sesamfrön

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-08-25

500 g plommon
1 vitlöksklyfta
2 små chili (medelstarka)
1 dl råsocker
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1/2- 1 dl vatten (mindre vatten om plommonen är väldigt saftiga)
2 msk oskalade sesamfrön

1. Dela plommonen och ta bort kärnorna.
2. Skär chilin tunt. Lägg i kastrull och koka upp med alla ingredienser utom sesamfrön. Sänk värmen och låt koka 30-40 min.
3. Rosta sesamfröna och rör sedan ner dem i den något avsvalnade chutneyn.
4. Häll upp på rena och varma burkar.

Den här chutneyn är söt, syrlig och så het som du vill (lägg i mer chili bara). Rostade sesamfrön gör den lite nötig i smaken.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-08-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas