Mat & Dryck

Rabarber- och jordgubbssylt

Saknar du ett eget trädgårdsland? Sylt kan man koka även på frysta jordgubbar. Varsågod, här är ett recept.

Publicerad 2008-05-05

jordgubbssylt2 burkar

300 g frysta eller färska jordgubbar
400 g skalad rabarber
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl syltsocker

1. Tina jordgubbarna. Skär rabarbern i bitar och blanda med vanligt strösocker. Låt stå och safta sig i minst en timme. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
2. Koka rabarbern i fem minuter och tillsätt sedan jordgubbar, vaniljsocker och syltsocker och koka i cirka fem minuter tills sockret löst sig ordentligt.
3. Skumma noga och låt sedan svalna en kvart innan sylten hälls i rena burkar. Förvara sylten mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.