Rabarberkräm med rostade kavringsmulor
Mat & Dryck
Foto: Linda Prieditis

Rabarberkräm med rostade kavringsmulor

Förr var kräm en vanlig dessert, men den har fått ge vika för moderna bakverk. Men en syrlig rabarber- eller krusbärskräm toppad med en klick grädde blir festlig med knapriga kavringsmulor på toppen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04

250 g rabarber eller krusbär (det går också bra att blanda)
5 msk strösocker
2 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 msk potatismjöl

250 g kavring
25 g smör
2 msk farinsocker
1 tsk kardemumma, malen

1 dl grädde

1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp rabarber/krusbär, socker och vatten tillsammans med den urskrapade vaniljstången och låt sjuda i 5-6 minuter. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll ner det i en fin stråle. Låt krämen koka upp, dra av och låt svalna.
2. Skär bort kanterna från kavringen, smula sedan brödet grovt. Stek smulorna i smör i en stekpanna och strö över farinsockret. Stek tills smulorna är gyllene och frasiga. Låt svalna på hushållspapper.
3. Vispa grädden. Fördela krämen i fina glas och toppa med en klick vispad grädde och kavringsmulor.

Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas