Rödlöksmarmelad med kryddpeppar
Mat & Dryck | Recept
Foto Björn Tesch

Rödlöksmarmelad med kryddpeppar

Det här är en snabb variant av rödlöksmarmelad som är hållbar i kylskåp i cirka en vecka.

Publicerad 2008-11-27

8 portioner 

Tid: 30 minuter

Koktiden beror på hur färska lökarna är.

5 medelstora rödlökar, cirka 500 g
2 msk smör
½ dl äppelcidervinäger
3-4 msk råsocker
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn, krossade
½ msk whisky eller gin
salt, nymald svartpeppar

1. Skala och skiva lökarna i halvcentimetertjocka skivor. Hetta upp smör i en tjockbottnad teflonpanna och stek löken på låg värme tills den mjuknat något, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Ha tålamod!
2. Blanda ner vinäger, socker, lagerblad och kryddpeppar. Låt puttra cirka 15 minuter under omrörning på svag värme tills löken mjuknat helt och karamelliserats en aning. Tillsätt whiskyn sista minuten.
3. Låt svalna. Smaka av med peppar och salt.

Recept Lisa Förare Winbladh,  Taffel.se

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas