Mat & Dryck

Rostbiffsmörgås med guacamole

En matig picknicksmörgås får du om du kombinerar rostbiff med avocadoröra.

Publicerad 2008-06-05

4 st

1 grov baguette eller 4 grova frallor
3 skivor rostbiff
körsbärstomater

Guacamole:
3 små mogna avokador
1/2-1 vitlöksklyfta
1 msk hackad rödlök
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt

1. Dela avokadorna, tag bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Mixa avokadorna med vitlök, rödlök, citronsaft och olivolja. Konsistensen får gärna vara lite grovkornig och inte slätpuread.
Salta efter smak.
2. Dela bröden. Lägg på rostbiff och bred på en rejäl klick guacamole på ena halvan. Toppa med skivade tomater och lägg på den andra brödhalvan.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.