Sallad med ädelost och valnötter
Mat & Dryck
Foto: Ulrika Pousette

Sallad med ädelost och valnötter

En fräsch och syrlig sallad som passar perfekt som tillbehör till den övriga julmaten.

Tidningen Senioren
Publicerad 2014-12-12

4 portioner

1/2-1 dl valnötter
70 g blandad sallad, gärna med rucola
1 päron
ca 100 g ädelost
flingsalt
1 msk färskpressad citronsaft+
1 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

1. Rosta valnötterna i en torr varm panna tills de får lite färg. Låt svalna och dela dem sedan i halvor med en vass kniv.
2. Lägg salladen på ett fat.
3. Skär päronet i tunna skivor och ta bort eventuella kärnor. Lägg ut päron­skivorna på salladen. Smula över osten och toppa med valnötter. Strö till sist lite flingsalt över alltihop.
4. Blanda citronsaft och olivolja och smaksätt med salt och peppar. Häll dressingen över salladen vid servering.

Recept: Jenny Warsén
Foto: Ulrika Pousette

Tidningen Senioren
Publicerad 2014-12-12
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 9 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.