Snabb drottningglass toppad med saltsockerrostad mandel
Mat & Dryck
Foto: Björn Tesch

Snabb drottningglass toppad med saltsockerrostad mandel

Servera den här läckra desserten i vackra glas och strö den saltsockerrostade mandeln över.

Publicerad 2009-01-29

 

2-4 port (cirka 5 dl färdig glass)

5 dl frysta blåbär och hallon
1 dl vaniljyoghurt
1 dl turkisk yoghurt
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker

Saltsockerrostad mandel
70 g mandel
1 msk strösocker
1 nypa flingsalt

1. Mandeln kan göras klar i förväg samma dag som den ska serveras. Rosta mandlarna i torr stekpanna i några minuter, passa noga och skaka om dem så de inte bränns. När mandeln börjar få färg blanda i socker och en rejäl nypa salt. Rör om och passa tills sockret smält. Det tar högst en minut. Ta bort från värmen. Häll mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
2. Hacka mandlarna grovt.
3. Vänta med att göra glassen tills den precis ska ätas. Lägg alla ingredienser i en smal vispskål eller i en mixer. Mixa till en jämn glass. Skopa upp i vackra glas, strö mandel över och servera genast.

Recept: Malin Ottosson.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.