Mat & Dryck

Sommarmacka med stekt abborre

Stekt abborre smakar sommar även för den som fått gå till fiskdisken och köpa.

Publicerad 2008-07-17
Nyfångad aborre på smörgåsen smakar ljuvligt
Nyfångad aborre på smörgåsen smakar ljuvligt

På sommaren finns chans till ”egen skörd” i form av rabarber, gräslök, nypotatis och blåbär. Den som har en insjö till hands och en portion tålamod kan också njuta av egenfångad abborre.
Här kommer recept på en busenkel sommarmacka:

Sommarmacka
2 st

2-4 byxade abborrfiléer
smör att steka i
ev. 1 msk ströbröd
salt och vitpeppar
2 bitar knäckebröd, helst Vikabröd
smör att bre på brödet
hackad gräslök

Stek abborren i smör. Strö eventuellt över ströbröd i stekpannan under stekningen. Salta och peppra. Bred smör på två bitar knäckebröd. Lägg på den stekta fisken och strö gräslök överst.
Ät mackan som sommarlunch, helst utomhus, gärna på en brygga.

Text och recept: Malin Ottosson
Illustration: Frida Johansson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas