Mat & Dryck

Tomat- och äppelchutney

Att göra chutney är ett läckert sätt att ta tillvara på höstens fina äpplen. I den här varianten kombineras de med solmogna tomater, paprika och russin för en riktigt matig variant som passar bra ost, men även till kött.

Publicerad 2010-09-24

En bit riktigt god ost med tillbehör är lika härligt som mellanmål som efter maten eller till vinglaset när vännerna slinker in.

3 stora, mogna tomater

2 syrliga äpplen
1 liten grön paprika
1 gul lök
3 dl ljust muscovadosocker
2 dl sultanrussin
1 msk salt
1 tsk mald ingefära
2 dl äppelcidervinäger

1. Hacka tomat, äpple, paprika och lök i grova bitar. Blanda med de övriga ingredienserna i en stor kastrull och rör om under omrörning tills sockret smält. Låt det sjuda i cirka en timme.
2. Häll upp chutneyn i väl rengjorda glasburkar, sätt på locket och låt svalna.
3. Servera till osten och garnera med lite grönt.

Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas