Torskrygg  med kumminris, dillpesto och  ugnsbakade körsbärstomater
Mat & Dryck

Torskrygg med kumminris, dillpesto och ugnsbakade körsbärstomater

Nyttig och god torsk som du bakar i ugnen tillsammans med körsbärstomater. Servera med kumminris och dillpesto.

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-06-28

2 pers

2 bitar torskrygg
basmatiris eller annat ris som inte klibbar
1 tsk hela kumminfrön
1 msk smör
8-10 körsbärstomater
olivolja
salt
svartpeppar

1. Lägg fisken och tomaterna i en ugnsform. Salta, peppra och häll över olivolja.
2. Baka i ugn på 175 grader ca 20 min.
3. Blanda kumminfröna med det okokta riset och vattnet. Koka riset enlig anvisning på paketet. När riset är färdigt rör ner smöret.
4. Servera med dillpesto.

Dillpesto
50 g dill
1/2 dl hasselnötskärnor
1/2 msk citronjuice
2-3 dl olivolja
salt

Mixa dill, stjälkar och allt, med nötter, juice och olja. Salta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2011-06-28
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 5 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.