Ugnsbakad vitkål med fläsk, champinjoner, citron och dillsmör
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Ugnsbakad vitkål med fläsk, champinjoner, citron och dillsmör

Citron- och dillsmör som smälter ner över en ugnsbakad klyfta kål. Salt fläsk och lättstekt svamp. Så gott.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05

2 pers

300-400 gram vitkål
4-6 skivor fläsk
150 gram champinjoner
50-75 gram smör
1/2 citron, juice och skal
några kvistar dill
olivolja
salt
smör

1. Dela vitkålen i större bitar, och lägg den i en ugnsform. Häll lite olivolja över varje bit och strö lite salt på. Baka i ugn på 200 grader ca 35-40 min.
2. Stek fläsket i ugnen med vitkålen ca 15 min.
3. Skiva champinjonerna tunt. Lägg i stekpanna och låt svampen ”svettas” i några minuter så att vätskan dunstar.
4. Lägg i en klick smör i pannan och bryn champinjonerna gyllene. Salta och peppra.
5. Rör det rumsvarma smöret med juice och skal från citronen och hackad dill (stjälkar och allt) och lite salt.
6. Klicka smöret på kålen direkt efter att den kommer ut ur ugnen och servera med fläsk och champinjoner.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas