Varmrökt lax på linssallad
Mat & Dryck
Foto: Karin Wimark

Varmrökt lax på linssallad

Laxen är given på påskbordet. Med matig linssallad och krämig dressing får den sting.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07

1 liten varmrökt laxsida (cirka 600-700 g)
2 dl crème fraiche
1 msk grov dijonsenap
1 msk riven pepparrot
1 tsk torkad dragon
2 msk majonnäs

2 dl kokta linser
2 tomater, urkärnade och hackade
2 vårlökar, hackade
2 kvistar färsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar

Kokta ägg och färsk dragon till garnering

1. Lägg laxsidan med skinnsidan ner på en fin skärbräda och »riv upp« fiskköttet grovt med en gaffel.
2. Vispa crème fraichen tillsammans med senap, pepparrot och dragon tills den blir fast, vänd ner majonnäsen.
3. Blanda linser med tomat och vårlök.
4. Hacka dragonbladen grovt och blanda med linsröran, vinäger, olja och kryddor.
5. Fördela linssalladen runt laxen och klicka över dressingen. Toppa med färsk dragon, salt och peppar.

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-07
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2017. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas