Res

Bouletävling på Cypern

Publicerad 2010-06-01

Agia Napas kommun har låtit färdigställa en stor boulebana på en välbelägen tomt som sluttar svagt neråt mot- och med vidsträckt utsikt över det azurblå Medelhavet. Det kostar ingenting att spela där och banorna frekventeras flitigt för såväl tävlingsverksamhet som spontant lösspel. Det är ett kommunalt mycket lyckat initiativ  för att förlänga den på sommaren osannolikt intensiva turistsäsongen på ön.
Av en händelse träffades lördagen den 20 mars 2010 ett antal gotlänningar på förmiddagens marknad vid kyrkan i Agia Napa och någon – Jag tror att det var Karl-Gerhard Hultberg – sade:
”På söndag träffas vi gotlänningar för en bouletävling för dubbelpar på den kommunala banan på Stella Boularis. Sprid detta så för vi se hur många som kommer”
Mun mot mun metoden fungerade och hela 22 gotlänningar infann sig för några timmars spel där första priset bestod av äran att vinna denna första tävling för gotlänningar på Cypern.

Resultat
1.    Anna-Lena och Karl-Gerhard Hultberg
2.    Lena och Bertil Andersson
3.    Margot Persson och Sven Viberg
4.    Ingert och Göte Nilsson.

Efter avslutade tävlingsinsatser fortsatte den sociala samvaron för många av deltagarna vilket utgör en stor skillnad mot det enbart resultatinriktade spelet hemma på Gotland där deltagarna omedelbart efter tävlingarnas slut drar sig tillbaka till sina visten och parkerar sig framför TV-apparaten för resten av kvällen.
Bertil Andersson                                                           

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas