Teater öppna dig!
Se & läs | Teater | Teater
Stina Ekblad i Den yttersta minuten.

Teater öppna dig!

NU! Sällan har väl ett litet ord laddats med så stor betydelse. För NU, hösten 2021, slår Thalia försiktigt upp sina portar efter teatertorka och pandemi.

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-21

Dramatens nytillträdde chef Mattias Andersson öppnar Stora Scenen med Den yttersta minuten och hela ensemblen, 48 personer, medverkar med var sin minut där de själva valt vad de vill berätta, drömma och önska. Strömhopp in och ut då lek och allvar, egna tankar och lånta rader ur världsdramatiken mixas.
I föreställningen infogas också längre passager och underbart storslagna dansnummer då hela scenen böljar av unga och äldre skådespelare.
Mattias Andersson, tidigare chef för Backa i Göteborg, har tagit med sin speciella estetik till Dramaten. Han är mindre intresserad av stjärnspel än av den inkluderande berättelsen. Trogna Dramatenbesökare kan bli överraskade men nytänkandet lär locka nya publikgrupper. Spännande! Och förstås, här på nationalscenen vankas självklart klassiker som musikalen Cabaret med premiär den 2 oktober och Måsen som flyger ut på Stora Scenen den 22 oktober.

Måsen i Malmö: Anton Tjechovs Måsen flyger också söderut. Ända till slutet av november flaxar denna världsberömda ”tragi-komedi” om våldsam förälskelse, vidlyftiga drömmar, åldersnoja och sorg omkring i det vackra scenrummet på Malmö Stadsteaters scen Intiman.

Lars Molin the one and only! Lars Molin var vägmästaren som blev författare, dramatiker och regissör. Tv-produktioner som Tre kärlekar, Potatishandlaren, Saxofonhallicken och många andra är djupt mänskliga historier. Leta upp dem på någon streamingtjänst – bästa höstmyset!
Lars Molin hade ett särskilt öga för ensamhet och för hur vi alla, oavsett ålder, längtar efter närhet. Just det är också temat i Den tatuerade änkan som Lars Molin filmade med Mona Malm i huvudrollen. Nu spelas berättelsen upp på Norrbottenteatern med premiär den 23 oktober. Regi och bearbetning av Martin Lindberg och Jonna Nordenskiöld.

Pia Huss

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-21
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas