Ingefära – och päronkaka
Recept | Recept

Ingefära – och päronkaka

Njut av en god Ingefära- och päronkaka toppad med vispad crème fraiche.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-12

225 gr smör
2,5 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
0,5 dl grovt hackad syltad ingefära
spadet
4-6 skalade päron i klyftor

Garnering
och servering

florsocker
vispad crème fraiche

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg ett smörpapper i botten på en bakform (20×30 cm).
3. Vispa smör och socker ljust, vispa ner äggen ett i taget.
4. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna innan du vänder ner ingefäran och päronen i små bitar.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 50 minuter, eller tills den är fast och torr.
6. Låt svalna, sikta med florsocker och servera med vispad crème fraîche. (Crème fraichen blir först lösare, men när du vispat den ett tag blir den fast igen.)

Recept: Anette Rosvall
Foto: Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-12-12
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas