Matig brysselkålssallad med päron och snabbpicklad rödlök
Foto: Ulrika Pousette
Mat | Recept

Matig brysselkålssallad med päron och snabbpicklad rödlök

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-08-26


4 portioner

2 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
500 g brysselkål
2 päron
5 dl kokta kikärtor (motsvarar cirka 2 dl torkade)
1–2 msk rapsolja
100 g fetaost
Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
En skvätt vinäger/citronsaft/limesaft

Gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut saltet mot buljongtärningen.
  2. Lägg brysselkål i saltat vatten i en separat kastrull och koka i 5–7 minuter.
  3. Skär under tiden päronen i tunna klyftor.
  4. Skala och skär rödlöken i skivor. Krama i lite vinäger eller citron/limesaft. Låt stå.
  5. När matvete och brysselkål kokat klart, blanda i en skål med päron, kikärtor och den snabbpicklade rödlöken.
  6. Ringla över lite rapsolja och rör om. Smula över fetaost.

Recept: Hanna Olvenmark

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-08-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas