Polpette di carne e fagioli in umido
Mat | Recept | recept

Polpette di carne e fagioli in umido

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-15

4 portioner

2 dl kokta bönor, till exempel kidneybönor eller svarta bönor
olivolja till stekning
3 msk ströbröd
1 ägg
½ dl vatten
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g blandfärs
salt
nymalen svartpeppar
1 dl vatten
1 burk hela skalade tomater (400 g)
1 kruka basilika, hela blad till servering
Till servering
Pasta, potatis eller bröd
och riven parmesanost

1 Häll av och skölj bönorna.
2 Hacka dem snabbt i en matberedare till ett grovt smul.
3 Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja och stek bönorna på medelvärme cirka 10 minuter tills de blivit lite knapriga och förlorat en del av sin vätska. Lägg åt sidan.
4 Blanda ströbröd, ägg och vatten. Låt stå 5 minuter.
5 Bryn lök och vitlök. Blanda med ströbrödsblandningen.
6 Arbeta ihop de stekta bönorna och blandfärsen till en smet.
7 Salta och peppra.
8 Forma till små biffar eller bullar och stek runtom i olja på medelvärme cirka 10 minuter.
9 Ta köttbullarna ur pannan och tillsätt 1 dl vatten, tomater och hela basilikablad i pannan. Mosa tomaterna med en slev. Låt småputtra ihop 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
10 Lägg i biffarna och låt sjuda i såsen 5 minuter.
11 Servera med pasta, potatis eller bröd. Toppa med riven parmesanost.

Tidningen Senioren
Publicerad 2024-04-15
Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas